دیابت و فشار خون بالا حافظه را مختل می کنند
18 سپتامبر 2020- محققان گفتند که دیابت و فشار خون بالا باعث اختلال در الگوهای تفکر و حافظه می شود.تیمی از محققان دانشگاه آکسفورد دریافتند که تغییرات مغزی می تواند در خطر ابتلا به زوال عقل در مراحل بعدی زندگی تأثیر گذارند.
در این تحقیق از داده های پزشکی و اطلاعات اسکن مغزی 22000 نفر در سراسر انگلستان استفاده شد.
یافته های محققان نشان می دهد که تغییرات ساختاری قابل توجهی در ماده ی خاکستری و سفید مغز در بین افراد مبتلا به دیابت یا دارای فشار خون بالا اتفاق می افتد. تحقیقات بیشتر نشان داد که این افراد در آزمایشات اندازه گیری سرعت تفکر و حافظه ی کوتاه مدت، عملکرد خوبی را نشان نمی دهند.
پروفسور مسعود حسین، متخصص نورولوژی وcognitive neuroscience در بخش علوم اعصاب بالینی در دانشگاه آکسفورد، گفت: یافته های ما به طور قابل توجهی تأثیر منفی عوامل خطر قلبی عروقی مانند فشار خون بالا و دیابت را بر عملکرد شناختی و ساختار مغز در افرادی که از سایر جهات سالم هستند، نشان داد. پیام اصلی این تحقیق اینست که این عوامل خطر نه تنها بر آنچه در مراحل بعدی زندگی اتفاق می افتد، یعنی خطر ابتلا به زوال عقل، تأثیر می گذارند بلکه همچنین بر مغز و سطح فعلی عملکرد شناختی در اواسط زندگی تأثیر دارند.
ارتباط بین وضعیت سلامت و زوال مغز در افراد در سنین بین 44 تا 69 سالگی شیوع بیشتری داشت. با کمال تعجب، بعد از 70 سالگی این تأثیر کمتر بود. اما هرچه فشار خون بیشتر باشد، مشکلات بدتر می شوند، این نشان می دهد که پزشکان عمومی باید حتی بالا رفتن خفیف فشار خون را در نظر گرفته و آن را برای جلوگیری از مشکلات سلامت بعدی در دراز مدت درمان کنند.
پروفسور حسین گفت: در مورد فشار خون، هر میلی متر افزایش فشار در رگ های شما مهم است، حتی در افرادی که تحت هیچ درمانی نیستند.ما هم اکنون می توانیم تشخیص دهیم که حتی افزایش اندک فشار خون نیز بر مغز تأثیر می گذارد. جای تعجب نیست که اگر اجازه داده شود این بیماریهای(فشار خون و دیابت) برای دهه ها بدون درمان ادامه یابند، ممکن است تأثیر تجمعی بر ساختار و عملکرد مغز داشته باشند و درنهایت مغز را در برابر زوال عقل آسیب پذیر کنند.
این یافته ها در مجله ی Nature Communications منتشر شده است.
منبع:
https://www.diabetes.co.uk/news/2020/sep/diabetes-and-high-blood-pressure-impairs-the-memory.html